Urbota inskränkthet att inte fokusera på råkost

Det är dags att HELA Sverige börjar engagera sig nu. Det räcker inte med att endast ett fåtal lever på råkost och resten struntar blankt i vad eller hur man äter. Jag tycker att det är en urbota miljöinskränkthet från Miljöpartiets sida att man inte driver en linje med råkost för alla.

Kan något tala om för mig varför vi svenskar inte skall vara de som drar strået till stacken och agerar föregångsland? Varför kan inte vi vara de första landet i världen som förbjuder kött och ser till att alla invånare käkar råkost varje dag helt utan undantag? Vi måste agera  snarast om det skall hända något, om vi skall lyckas bryta världens osunda konsumtionsmönster.

Min önskan är idag att Miljöpartiet de gröna skall bli ett parti som man kan känna sig stolt över som den råkostfanatiker jag är. Visst är det trevligt med en råkostfestival här och där, men vad hjälper de om övriga samhället helt ignorerar framtidens livsvillkor.

Är så trött på denna rent ut sagt urbota inskränkthet som många ledande partier uppvisar när det handlar om miljön. Hur vår framtid skall komma att se ut avgörs idag och ännu har vi möjlighet att påverka hur den blir. Men för att vi skall lyckas med detta krävs det mer vilja och mindre inskränkthet, det är urbota korkat att tro något annat.