Om råkostfestivalen.se

Råkostfestivalen skapas med syftet att sammanföra tre viktiga element i livet – råkost,  kärlek och gemenskap. Dessa tre delar kommer att spela stor roll för vår framtida utveckling och är en del i det tusenåriga sökandet för att leva i harmoni.

Webbplatsen råkostfestivalen.se skapades inför 2010 års råkostfestival. Eftersom festivalen inte anordnas längre har sidan nu gått över till att vara en allmän artikelsida, där personer har möjlighet att skriva om olika ämnen som ligger dem vart om hjärtat. Tilläggas bör även att dagens ägare av råkostfestivalen.se inte har något med den tidigare festivalen att göra. Om du är intresserad av denna festival vill vi uppmana dig att istället besöka http://rawlifefestival.com/.

Råkost och dess roll i dagens moderna samhälle

Vår hälsa beror av många faktorer och en starkt påverkande faktor ur ett långsiktigt perspektiv är kosten. Genom kosten får vi i oss de mineraler, vitaminer och makronäringsämnen som vi behöver för att bygga hälsosamma kroppar där våra själar kan blomma. Vi behöver enzymer som kan hjälpa kroppen att bygga och underhålla det tempel vi lever i. Råkost ger goda förutsättningar för att allt det här ska bli. Naturlig råkost är naturens egna livsmedel utan tillsatser av kemikalier eller onödig värme.

Genom att äta råkost ger du din kropp kärlek, och maten ger dig kärlek tillbaka om du tillåter det. Men kärlek går långt bortom den fysiska kroppen. Det är en känsla som inte kan beskrivas, den måste upplevas. I dagens samhälle när allt går fortare och fortare glömmer vi ofta bort att stanna upp och uppskatta det vi har, att älska nuet och våra vänner, vår planet och alla invånare på den. Eftersom känslor attraherar lika känslor vill vi skapa kärlek som kan spridas likt ringar på vatten, till dig, dina nära och vidare ut runt planeten. Det må vara sant att våld föder mer våld, men lika mycket är det sant att kärlek föder mer kärlek.

En del av hemligheten med harmoni och balans ligger i att känna gemenskap. Gemenskap går att finna på många platser. Med sig själv, med andra, med vår skapare, i naturen. Den går att finna i gott och i ont. Genom att välja kärlek som den styrande känslan skapar vi en upplyftande och inspirerande gemenskap människor emellan. Men vi är också en del av ett oerhört mycket större och mer komplicerat nätverk där djur, växter, insekter, bakterier, växter, stenar, berg, hav och luft ingår. Vi står INTE vid sidan om det systemet. Det är inte ens en valmöjlighet. VI ÄR EN DEL av det. Vi är en del av skapelsen/evolutionen.  Vi är en del av gemenskapen Jorden. En del i det största mäktigaste och starkaste nätverket på vår planet – ekosystemet. Om vi finner harmoni i vår gemenskap med planeten och ger den kärlek och omtanke, kommer vi att få mer tillbaka än vi någonsin anar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *