Ytterkläder som ser till att hålla dig varm och torr

Nu när hösten står för dörren är det många kvinnor som letar efter en ny damjacka som tål både regn och rusk.  I år finns det en hel del olika valmöjligheter. Framförallt är det längre jackmodeller som premieras. Fördelen med kappor, parkas och rockar är att de täcker en betydligt större del av människans kropp, vilket innebär att en mindre del är direkt exponerad för vind, väta och kyla.

Höstens hetaste trend är trenchcoat inspirerade regnkappor i funktionsmaterial eller gummi. Trenchcoaten stammar ursprungligen från militära miljöer. De kraftiga och långa rockarna introducerades för mänskligheten under världskrigen, där de allierade styrkorna bar denna typ av kraftig tygjacka.  Efter krigsslutet började trechcoats säljas till allmänheten och idag har den blivit en modejacka. Dagens kopior av långrocken kommer i ett stort antal olika material och utformningar.

Ett annat linkande alternativ är olika typer parkas, dvs. längre raka jackor vanligtvis tillverkade i tåliga yttermaterial och en fodrad eller icke-fodrad insida. Även om parkas främst förknippas med vinter, lämpar det sig också väldigt väl för kyligare höstdagar.

Parallellt med modeinriktning med längre jackor, löper en motsatt trend. Korta lättviktsjackor i dun eller skinn är även det högsta mode.  Skinn tål regn hyfsat, så länge det inte handlar om skyfall och dunjackor är i regel tillverkade i något vätskeavvisande funktionellt material.  Fördelen med dunjackor är att de inte behöver vara speciellt tjocka för att hålla dig varm, samtidigt som dun i sig inte väger särskilt mycket. Det gör det möjligt att erhålla en varm jacka som alltjämt är lättviktare.

Jackor eller snarare vinterjackor är idag mycket populärt att handla på nätet. Detta beror dels på de många gånger mycket omfattande utbudet och så klart även för att det är billigare. Om du letar efter butiker, kampanjer och rabatt, kan du klicka här för att besöka jackors.se som är en ledande portal för shopping av jackor online. Ett tips för att minimera dina kostnader är att alltid försöka handla kläder på rea. I samband med säsongsskiften, brukar stora klädbutiker erbjuda kläder och jackor till kraftigt rabatterat pris.